Виховання Заходи Учнівське самоврядування

Міжнародний День Миру 2024

Міжнародний день миру святкують щороку 21 вересня. Це свято було засноване Генеральною Асамблеєю ООН у 1981 році, аби поширювати ідеї миру, ненасильства та припинення воєнних дій. Для України цей день став символом надії на краще майбутнє, особливо для наших дітей, які мріють про світ, де панує мир, добробут і радість.

З нагоди Дня миру у школі пройшли тематичні заходи. День розпочався яскравим флешмобом “Голуб миру”, учасниками якого стали учні 5-11 класів. Спочатку всі учасники вийшли на шкільне подвір’я й утворили гігантську фігуру голуба. Учні вишикувались по контуру птаха, намальованого на асфальті створили незабутню яскраву картину. Лідери учнівського самоврядування підготували патріотичну фотозону, біля якої протягом дня учні та педагоги робили спільні святкові світлини. Загальновідомим символом миру є голуб, тому символічно, що саме цей символ виготовляли учні школи на виховних годинах протягом тижня. Діти власноруч виготовили паперових голубів як символ миру та духовного розвитку нації. Лідери учнівського самоврядування виготовили паперових голубів для своїх молодших друзів, учнів 1-4 класів. Школярі висловлювали побажаннями миру та злагоди та закликали всіх людей :”Вчіться робити добро людям і творити добро на Землі”. Протягом дня проведена акція “Долоньки миру” (5-11 класи). Учні на паперових долоньках написали свої побажання та прикріпили на стіну. Обов’язковою умовою для учнів в цей день було те, що вони мали одягнутися в одяг білого кольору. Класними керівниками протягом дня проведені години спілкування  “Вони загинули за мир в Україні”.

Мир є важливою умовою для гармонійного розвитку кожної дитини. Виховання в атмосфері безпеки дозволяє дітям відчувати впевненість у собі, розвивати творчий потенціал та будувати сильні соціальні зв’язки. День миру – це нагадування, що заради майбутніх поколінь ми повинні невтомно працювати над збереженням миру та підтримкою тих, хто цього прагне.

Нехай наша рідна земля назавжди залишається вільною і незалежною, а небо — мирним і безхмарним. Нехай наша праця та віра приведуть до великої перемоги та вічного миру в Україні. Нехай кожен з нас робить свій внесок у цей світлий день, коли наша країна стане символом непереможної сили духу та єдності!
Низький уклін і щира подяка 🙏всім Захисникам нашої країни, які стоять на її захисті, щоб Україна залишалась незалежною.
СЛАВА ГЕРОЯМ УКРАЇНИ 🇺🇦🇺🇦🇺🇦
       

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *